PMiX

داشبورد جامع مدیریت اطلاعات پروژه ها

3819104.png

داشبورد جامع مدیریت اطلاعات پروژه ها موسوم به PMIX راهکار جدید آفام برای مدیران پروژه و مدیران عالی رتبه یک سازمان است. این داشبورد یک سیستم مستقل است که برای مدیران پروژه و مدیران عالی رتبه سازمان ها طراحی شده است. این داشبورد با استخراج اطلاعات پروژه‌ها از سایر سیستم‌های اطلاعات مدیریت پروژه  یعنی ماژول مهندسی (EDMS)، خرید و تدارکات (PPMS) و ساخت و اجرا (CPMS)، آخرین وضعیت پروژه‌ها را به صورت لحظه‌ای و آنلاین و بر اساس اطلاعات رایج  و محاسبه شاخص های مدیریت پروژ] (KPI) در اختیار مدیران قرار می‌دهد.

از آنجایی که تمامی سیستم های اطلاعات مدیریت پروژه آفام با رویکردی از پایین به بالا و با هدف استفاده تمامی عوامل پروژه در پایین ترین سطح طراحی شده اند، استفاده مدیران سازمان از این سامانه ها به دلیل نیاز به صرف زمان و پیچیدگی ناشی از گستردگی قابلیت ها جذاب نیست. اما این مشکل با کمک مدول PMIX حل شده است. مدیران سازمان با استفاده از این کنسول و بدون نیاز به لاگین در سیستم های دیگر با ورود به این سیستم و دسترسی به سبد های پروژه های خود از آخرین وضعیت پروژه ها از جنبه های مختلف اعم از زمان پروژه، هزینه، پیشرفت و … از طریق منحنی ها و نمودارهای مختلف آماری مطلع می شوند.

داشبورد جامع مدیریت آفام (PMiX) چگونه کار می کند؟

داشبورد جامع مدیریتی آفام موسوم به PMiX با ارتباط با سیستم های آفام و دریافت اطلاعات به روز، یک فضای بصری و کارا برای مدیران سطوح بالای پروژه و سازمان فراهم آورده که بدون نیاز به ورود به سایر سیستم ها، اطلاعات ثبت شده در ماژول های آفام را به صورت خلاصه و موثر در قالب نمودار ها، تحلیل های بصری و شاخص های مختلف ملاحظه کنند.

رویکرد این نرم افزار بالا به پایین (Up/Down) است و مدیران می توانند با کمترین زمان بدون درگیری با پیچیدگی های کاربری سیستم ها، در قالب داشبورد، سبد های مختلف پروژه ها را مشاهده کرده و سپس با یک کلیک از سطح بالای سبد پروژه به پایین ترین سطح ممکن پروژه در هر فاز دسترسی پیدا کنند.

کارکرد PMiX در سیستم جامع مدیریت اطلاعات آفام (PMIS) بدین صورت است که در ابتدا این نرم افزار با تعریف سبد پروژه های مختلف سازمان، پروژه های مربوط به هر سبد و اوزان آنها نسبت به یکدیگر مشخص می گردد. سپس دسترسی کاربران جهت مشاهده هر سبد تعریف می گردد. کاربر پس از ورود به نرم افزار خلاصه وضعیتی از شاخص SPI هر سبد مشاهده کرده و سپس با کلیک روی هر سبد وضعیت SPI پروژه ها در آن سبد را می بیند. 

علاوه بر SPI، پیشرفت برنامه و پیشرفت واقعی، اطلاعات عمومی شامل زمان شروع، پایان، نام پیمانکار، مبلغ پروژه،زمان باقیمانده و سایر اطلاعات کلی پروژه مجموعه دیتاهایی است که در سطح دوم PMiX مشاهده می شود. در این سطح کاربر با کلیک بر روی هر پروژه می تواند جزئیات بیشتری از پروژه منتخب را در صفحه بعدی و در سطح سوم این ماژول مشاهده نماید.

در سطح سوم PMiX اطلاعات جزئی تری که با استخراج اطلاعات ناشی از فعالیت کاربران مختلف سامانه و ورود اطلاعات و اجرای فرآیندها در ماژول های آفام (EDMS, PPMS, CPMS, PCCS) به دست می آید، به کاربر این سامانه نشان داده می شود. شاخص هایی نظیر EV، CV، CPI، PV ، نمودارهایی نظیر منحنی پیشرفت دوره ای و تجمعی، تایم لاین کلی از وضعیت پروژه و پیش بینی تاخیر و گیج هایی (Gauges) که وضعیت سه فاز مهندسی، خرید و ساخت و اجرای پروژه را نشان می دهد، از جمله اطلاعات دیگری است که در این صفحه برای کاربر در دسترس است.

با توجه به رویکرد بالا به پاییین نرم افزار PMiX باز کاربر می تواند با کلیک روی گیج (Gauge) هر فاز وارد سطح بعدی شده و در این سطح جزئیات بیشتری از آن فاز را مشاهده کند. به عنوان مثال با کلیک روی گیج مهندسی کاربر وارد صفحه دیگری در سطح چهارم می شود که در آنجا وضعیت فاز مهندسی پروژه شامل شاخص ها و نمودارهایی که در صفحه سوم برای کل پروژه محاسبه و ارائه گردید، در این صفحه نیز تمامی شاخص ها و نمودارها برای فاز منتخب نیز قابل رویت است.  علاوه بر این گزارش آماری از وضعیت فاز یکی دیگر از اطلاعاتی است که کاربر در سطح چهارم دریافت می دارد. به عنوان مثال در فاز مهندسی تعداد مدارک در فاز مهندسی، تعداد مدارک تهیه شده، تعداد مدارک نهایی شده به تفکیک دیسیپلین های مهندسی از جمله اطلاعات قابل رویت در این سطح است.

در سطح چهارم نیز مجددا کاربر با کلیک روی بخش آمار می تواند جزئیات آمار را در سطح دیسیپلین به همراه سایر اطلاعات نظیر اطلاعات زمانی، پیشرفت، نفر ساعت و مالی را به تفکیک در فاز مربوطه مشاهده نموده  و این ويژگی Drill Down می تواند آن قدر ادامه کند که به اطلاعات پایین تر سطح آن فاز یعنی داکیومنت و فعالیت ها در سطح آخر برناه برسیم.

بدین ترتیب سیستم PMiX به عنوان یک داشبورد مدیریت کارا در سیستم جامع مدیریت اطلاعات پروژه های آفام (PMIS) بدین صورت عمل می کند که با تمرکز بر روی اطلاعات و تحلیل های سطح کلان پروژه امکان کند و کاو در پایین ترین سطح پروژه را با چند کلیک برای مدیران سازمان و پروژه فراهم می آورد.